fbpx
e-bike to go

Amsterdam Noord:
duik het Waterland in

Landelijk Noord Route

Ontsnap aan de drukke binnenstad met deze landelijke route die jou en je e-bike meeneemt naar het noorden. In 28 kilometer word je getrakteerd op klassieke dijken, pittoreske dorpjes, het fascinerende Waterland en een monument van de UNESCO Werelderfgoedlijst. In deze twee uur durende route zit zelfs een oversteek met de pont verwerkt: klinkt als een avontuur ten top!

Het startpunt van deze route is in Noord, tegenover Centraal Station, dus als je vanuit het centrum komt heb je al direct de eerste pont te pakken. Nadat je de noordelijke woonwijken hebt verlaten kom je langs een paar forten van de Stelling van Amsterdam, een monument dat sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Via Durgerdam en Ransdorp, en hun indrukwekkende dijken, bereik je de pont van Holysloot voor nog een oversteek. Daarna vervolg je je avontuur door de polder tot je weer in het stedelijke Amsterdam Noord belandt – heerlijk uitgewaaid en vol oer-Hollandse indrukken.

De hele route vind je in deze PDF, afkomstig van de website van I Amsterdam. Daar vind je overigens nog veel meer routes die je de stad laten ontdekken op een van onze vliegensvlugge e-bikes, dus doe er je voordeel mee!