Op dit moment zijn wij niet bereikbaar wegens een storing, wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk

ONTDEK DUURZAME
HOTSPOTS VAN DE
BINNENSTAD

fietsroute

hotspot
route

Wie dacht dat-ie met het huren van een e-bike al lekker duurzaam bezig was, kan het feest met deze duurzame route compleet maken. Dit tochtje van 14 kilometer brengt je langs alle hippe hotspots van Amsterdam die sustainability serieus nemen: van organisch eten tot fairtrade fashion en duurzaam speelgoed. Bonus: je ziet in ongeveer 2,5 uur meteen een flink stuk van de gezellige binnenstad!

Of je nu gaat voor het lekkere eten, de hipsterwinkels of de bijzondere initiatieven: duurzaamheid is, zeker in Amsterdam, veel meer dan geitenwollen sokken en moestuinen. Hier kijk je je ogen uit in schattige (kringloop)winkeltjes zoals 50|50, WAAR en Nukuhiva, die elk op hun eigen manier duurzaam zijn. Maar de tocht voert ook langs toffe initiatieven zoals lambe, waar mensen met een leerachterstand het allerlekkerste brood voor je bakken.

Of ga dineren bij Ctaste, waar je net als de slechtzienden die je bedienen, helemaal in het pikkedonker eet! Duurzaamheid in alle opzichten, dus, en omdat al deze hotspots midden in het centrum liggen, word je ook nog eens getrakteerd op flink wat typisch Amsterdamse uitzichten.

De hele route (inclusief uitgebreide beschrijvingen per stop) vind je hier, op de website van I Amsterdam. Daar vind je overigens nog veel meer routes die je de stad laten ontdekken op een van onze vliegensvlugge e-bikes, dus doe er je voordeel mee!

TIP!

Huur een e-bike! Voor €17,- per dag ben je vrij om je eigen plan te trekken.