Op dit moment zijn wij niet bereikbaar wegens een storing, wij beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk

Langs water
en over bruggen
Oost en IJburg

fietsroute

Amsterdam-Oost
en IJburg
route

Wie Amsterdam zegt, zegt water. En hoewel de grachten daarbij het eerst te binnen schieten, is onze hoofdstad veel meer dan dat. In Amsterdam-Oost komt dat duidelijk naar voren: deze route van 26 kilometer neemt je mee langs de Oostelijke eilanden en biedt je prachtige uitzichten over het IJ. In totaal duurt het rondje met de e-bike ongeveer twee uur – afhankelijk van hoe lang je van de view wil genieten, natuurlijk!

Je begint met een traditioneel tintje: het startpunt van de route is de Gooijer-molen in Amsterdam-Oost. Via dit gezellige stadsdeel ga je richting het water en steek je al snel een brug over – de eerste van velen, niet zo gek met al die eilanden!

Afwisselend als deze route is, bereik je via het groene Diemerpark het fort van Diemerdam, en daarna weer de moderne watervilla’s van IJburg. Nog wat bruggen later doemt de binnenstad weer op en eindig je deze route bij de molen waar je begon.

De hele route vind je in deze PDF, afkomstig van de website van I Amsterdam. Daar vind je overigens nog veel meer routes die je de stad laten ontdekken op een van onze vliegensvlugge e-bikes, dus doe er je voordeel mee!

TIP!

Huur een e-bike! Voor €17,- per dag ben je vrij om je eigen plan te trekken.