fbpx

E-Bike Recovery: zo zorgen we
dat onze e-bikes terugkomen

Onze e-bikes komen en gaan – dat hoort er natuurlijk bij als je ze via een abonnement aanbiedt. Maar soms zorgt dit ook voor problemen, want wat kun je doen als het abonnement niet betaald is, of een e-bike niet meer gebruikt kan worden? Dan komt ons Bike Recovery Team op bezoek! We spraken Just en Sam, die deze taak op zich hebben genomen.

Bike Recovery Team

Het team is twee man sterk: Just voert als ingenieur verbeteringen aan de fiets door, en Sam zorgt ervoor dat Just alle informatie over de op te halen e-bike heeft. Zo’n zestien fietsen per week halen ze op, van Amsterdam tot Utrecht – maar ook in de rest van het land. Meestal gaat het om klanten die hun abonnement al een tijdje niet betaald hebben, en die via de telefoon of e-mail niet reageren. Sam: “We vinden het vervelend wanneer een klant niet betaalt, maar vragen altijd om zijn of haar verhaal.”

Van alles wat

En die verhalen, dat zijn er nogal wat. “Gestolen” e-bikes die gewoon verplaatst zijn, verhuizingen en adresfraude zijn aan de orde van de dag. “Dan kom je dus bij een nette mevrouw die van niets weet, maar wel veel post ontvangt over de e-bike”, zegt Just. “Nog diezelfde dag vond ik de fiets in kwestie op het Leidseplein.” 

En hoewel het natuurlijk vervelend is als de klant zijn niet-betaalde e-bike moet afstaan, zijn Just en Sam absoluut de moeilijksten niet: “We kwam laatst een klant tegen die net onderweg was naar zijn werk, waar hij vrachtwagens desinfecteert voor de bevoorrading van supermarkten. Hij moest zijn e-bike helaas afstaan, maar we hebben hem nog wel even een lift gegeven”. 

Gevarieerd werk

Meestal komt het team bij consumenten, maar soms gaat het om bedrijven die bijvoorbeeld verhuisd of failliet zijn. “Die zijn wel te vinden, maar daar moet je goed je best voor doen”, lacht Just. “Ik ga dan naar de KVK en zoek het bedrijf op. Een stukje deskresearch hoort dus ook bij het vak”. Maar het allermooiste aan dit werk is volgens de mannen toch wel de voldoening: “Dat gevoel wanneer je in een bus met zeven opgehaalde fietsen weer terug naar kantoor rijdt.” 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn