fbpx
e-bike to go

HOE KOM JE ERACHTER WELKE E-BIKE HET BESTE BIJ JE PAST?

e-bikes zijn populairder dan ooit. Waar de e-bike vroeger nog moest dealen met een stoffig imago, verplaatsen mensen zich tegenwoordig zelfs liever elektrisch dan met een stadsfiets. How awesome is that?! Dit betekent dat er steeds meer te kiezen valt als het op e-bikes aankomt. Waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken? Je leest het hier.

Elektrische ondersteuning 
Welk type motor het beste bij je past, is afhankelijk van de ritten die je denkt te gaan maken. De meeste e-bikes zijn voorzien van een voorwielmotor of een middenmotor. Waar een middenmotor vooral ondersteuning geeft tijdens het rijden op een heuvelachtige, bumpy road – is een e-bike met voorwielmotor ideaal voor een vlak landschap.

Technische specificaties 
Let’s talk about tech-stuff. Naast het type motor kunnen de functionaliteiten van de e-bike ook doorslaggevend zijn. Vind je het belangrijk om precies te kunnen zien hoe hard je gaat op de e-bike? Dan is een model met dashboard een goede fit. Wil je je e-bike gaan delen? Dan is het slim om te kiezen voor een e-bike die je in hoogte kunt verstellen. Maar ook zaken als het aantal versnellingen,

de stevigheid van de banden, het soort ketting – standaard of gemaakt van carbon – en de breedte van het frame kunnen doorslaggevend zijn.

De juiste look
Ook de uitstraling van je e-bike is van belang. Kies je voor een ranke e-bike of ga je liever voor een chunky exemplaar met dikke banden en een stevig frame? Past een e-bike in opvallende kleur bij je? Of kies je liever voor een meer neutraal model?

Ga je voor gemak? 
Van het beluisteren van je favoriete playlist tot het boeken van je volgende sportles – grote kans dat je gebruik maakt van een abonnement hiervoor. Ook als het aankomt op het gebruik van je e-bike, kun je ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten. Het voordeel? Je betaalt een vast bedrag per maand, je kunt je abonnement maandelijks stopzetten én het abonnement is erop ingericht om je leven care free te maken. Is je e-bike stuk of gestolen? Met een abonnement wordt het direct gefixt! 

Nieuwsgierig of de e-bike van e-bike to go bij jou past? Check het hier

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn